ULTIMUL “BAL” PE BĂTRÂNUL GIULEȘTI, ÎN CAMPIONAT

În 1936, se puneau bazele unui nou stadion în București, ce urma a fi inaugurat pe 10 iunie 1939, sub privirile Regelui Mihai.

Proiectat de Gheorghe Dumitrașcu, stadionul Valentin Stănescu sau, mai bine cunoscut, Giulești, a “primit” în anii 80 o nouă peluză, trecând de la “potcoavă” la un stadion cu 19.100 de locuri.

În 2003, s-au făcut ultimele modernizări la stadion, culminând cu schimbarea completă a gazonului și cu acoperirea Tribunei Oficiale.

Acum, la 79 de ani de la inaugurare, Giuleștiul se pregătește de haine noi, cu ocazia Campionatului European din 2020, atunci când stadionul Rapidului ar urma să fie folosit pentru antrenamente de către echipele naționale ce vor juca la București.

Cum lucrările de modernizare ar urma să înceapă în această vară, Rapid va trebui să-și găsească o nouă casă pentru următorii doi ani, iar stadionul din Regie are șansele cele mai mari să ne găzduiască până în 2020.

Astfel, în această seară, de la ora 19:30, Academia Rapid va întâlni AS Romprim, în ultimul meci oficial pe stadionul Giulești. Totuși, sunt șanse mari ca giuleștenii să mai joace o partidă pe stadionul Valentin Stănescu, în cazul în care va câștiga play-off-ul și va ajunge la baraj, unde ar urmă să joace returul acasă. Însă, o luăm pas cu pas, iar meciul cu Romprim are și o altă miză, aceea de a ne asigura 100% primul loc la startul play-off-ului, în cazul unei victorii în fața penultimei clasate.

Pentru acest meci special, Constantin Schumacher pregătește un prim unsprezece cu toate numele mari, Daniel Pancu, Daniel Niculae, Vasile Maftei, Ionuț Voicu, Doru Bratu, Alex Iacob sau Marian Vlada, ceea ce asigură un spectacol total și, sperăm, o ploaie de goluri.

Academia Rapid a mai jucat două meciuri cu Romprim, în acest sezon, învingând cu 8-0, în turul campionatului, într-un meci jucat fără spectatori, și cu 3-1, pe Giulești, în turul trei al Cupei României.

Biletele pentru meciul din această seară pot fi achiziționate de pe eventim.ro sau de la casele de bilete de la Giulești, acestea urmând a fi deschise începând cu ora 15:00.

 

Leave a Reply