TU ÎNTREBI, RAPID ÎȚI RĂSPUNDE

Începând de astăzi, vom încerca să răspundem săptămânal unor serii de întrebări pe care suporterii rapidiști le adresează conducerii prin intermediul paginii de Facebook – Peluza Nord – Rapid Bucuresti.

Astfel, răspunsurile la cele 10 întrebări selectate în această săptămână sunt următoarele:

1. Dacă Angelescu deține 40% din acțiunile clubului, cine deține restul de 60%?

La momentul actual componența acționariatului este următoarea: 40% acțiuni – Victor Angelescu, 30% acțiuni –
Academia Rapid, 30% acțiuni – Ovidiu Burcă.

Academia Rapid este cea care reprezintă centrul de copii și juniori ai Rapidului.

Pentru cele 30% din acțiuni deținute de către Ovidiu Burcă sunt discuții în scopul de a fi preluate de către Primăria Sectorului 1.

2. Când va rămâne doar un singur Rapid, iar celelalte 2 entități vor dispărea?

Atunci când reglementările, din Registrul Comerțului, de lichidare a SC Fotbal Club Rapid S.A. vor ajunge la final, vom putea susține toate demersurile legale pentru ca tot ceea ce are legătură cu marca Rapid București să nu mai poată fi folosit sub nici o formă de către alte entități.

3. De ce nu se iau măsuri pentru deschiderea Fan-Shop-ului de la stadion măcar cu două ore înainte de meciuri și o oră după?

Magazinul de tip Fan-Shop, din incinta stadionului, este închis și sigilat în urma neînțelegerilor dintre societatea SC Fotbal Club Rapid S.A., aflată în faliment, și C.S. Rapid. Suntem în curs de achiziționare și deschidere a unui fan-shop de tip mobil, care să fie amplasat într-o primă fază în apropierea stadionului Giulești, până la momentul demarării procesului de reconstrucție a arenei. Magazinul destinat fanilor va fi deschis și în zilele de
meci, atât înainte, cât și după finalul acestuia.

4. De ce nu suntem FC RAPID BUCUREȘTI, ci FC RAPID 1923? Este o altă amânare și acoperire a adevărului pentru suporteri? Echipa intrată în faliment era FC RAPID BUCUREȘTI, dacă avem totul cumpărat și suntem cei ce duc spiritul mai departe, de ce FC Rapid 1923?

Nu este nici o problemă să folosim exclusiv numele FC Rapid București. Am considerat la un moment dat că Rapid 1923 aduce acel parfum interbelic și boem datorită alăturării anului nașterii brandului Rapid. În opinia noastră 1923 reprezintă un important diferențiator și un element de unicitate cu care toți rapidiștii ne mândrim.
Putem iniția un sondaj între suporteri pentru a alege: FC Rapid București sau FC Rapid 1923.

5. Nu se poate face ceva pentru transmiterea meciurilor din deplasare de către club? Sunt mulți rapidiști care nu pot ajunge și își doresc enorm să își vadă Rapidul.

Transmiterea online a meciurilor din deplasare a reprezentat o problemă prioritară pe care am rezolvat-o. Pentru a putea transmite live trebuie să obținem de fiecare dată acceptul gazdelor, acestea având obligația să anunțe FRF, iar noi să venim cu logistica necesară. Începând cu primul meci din deplasare vom transmite întâlnirea, cel mai probabil pe pagina oficială de Facebook a clubului.

6. Concret, de ce s-a retras Daniel Niculae? Ce l-a deranjat atât de tare?

Decizia de a se retrage i-a aparținut în totalitate strict lui Daniel Niculae. Este o decizie pe care i-am respectat-o, deși l-am dorit permanent alături de noi. Ca și club însă, nu putem oferi un răspuns în numele lui Daniel Niculae.

7. Veți face vreun demers pentru ca stadionul să aibă mai mult de 14.000 de locuri? Se mai construiește altul? De ce nu faceți demersurile necesare pentru urgentarea lucrărilor?

Reconstrucția stadionului reprezintă un proiect aprobat de către Fondul Național de Investiții pe care FC Rapid București nu îl poate influența. Stadionul aparține și va aparține și în viitor de Ministerul Transporturilor, iar noi vom plăti chirie către C.S. Rapid pentru meciuri și antrenamente.

8. De ce nu ați anunțat plecarea lui Nae Stanciu?

Nicolae Stanciu a fost, este și va rămâne un simbol al Rapidului, dar nu a deținut nici o funcție oficială în cadrul
clubului. Au existat discuții în legătură cu cooptarea sa, însă viziunile au fost diferite și nu s-a ajuns la un numitor comun.

9. Care sunt șansele să jucăm în Regie după începerea lucrărilor la Stadionul Giulești?

Stadionul din Regie reprezintă prima opțiune pentru disputarea meciurilor Rapidului din postura de gazdă, după ce
arena din Giulești va intra în reconstrucție. Acest stadion a fost ales în primul rând datorită vecinătății cu cartierele Giulești și Crângași, leagăne ale istoriei rapidiste. Discuțiile vor fi aprofundate și finalizate în momentul în care se va ști cu exactitate data în care stadionul Giulești nu va mai fi utilizabil.

10. Având în vedere că partea stângă pare „veriga slabă”, iar Lădaru joacă mijlocaș, de ce nu a fost păstrat Mihai Stancu la echipă?

Strategia de alcătuire a lotului pentru abordarea sezonului din Liga a III-a a fost influențată de regulamentul care obligă la folosirea a cel puțin 3 juniori pe tot parcursul meciurilor. Această regulă duce la cooptarea a cel puțin 6 juniori în lot. După campionatul petrecut în Liga a IV-a, staff-ul tehnic al echipei a trebuit să asigure un echilibru între jucătorii cu experiență și juniori. Astfel a fost luată decizia ca postul de fundaș stânga să fie acoperit de către jucătorul Lădaru și de un junior, respectiv Demici.

18 Responses

 1. Alex M

  Felicitari pentru aceasta initiativa. Ma uimeste ceva in toate aceste raspunsuri si anume: actiunile detinute de Ovidiu Burca. Pentru ce? Cum s.a ajuns aici? Si cel mai important: de ce se accepta aceasta situatie in continuare? Sa nu uitam ca Pancu si cu Niculae au pus pe picioare acest proiect si noi suntem aici doar datorita lor. Asa cum si domnul Angelescu a declarat, Niculae a fost cel care l.a adus la club. Deci, Niculae ar trebui sa fie alaturi de noi. Va rog in numele a mii de rapidisti, faceti imposibilul si aduceti.l pe DANIEL NICULAE acolo unde merita si acolo unde ii este locul.

  1. liviu k.

   ovidiu burca e venit “la pachet “cu avocatul radu nicolescu , om cu influenta politica deosebita (cautati putin pe net)
   in raspunsurile clubului se sustine ca actiunile lui ar urma sa ajunga la primaria sectorului 1 !
   chestia cu sprijim moral al primariei , este ilogica
   alex M il situeaza si pe pancu pe lista “intemeietorilor ” , dar uita ca niculae la “desfintat” si pe pancu
   in goana lui spre autoritatea totala la acest club !
   nu-l confundati pe .niculae fotbalistul cu d,niculae conducatorul !

 2. liviu k.

  superba initiativa
  eu unul nu am avut habar de existenta acestui cont fe facebook !!
  este superba si colaborarea intre cele 2 canale de comunicare ale rapidului

 3. Perot

  Salut initiativa clubului si sunt convins ca intrebari vor veni din toate directiile, de toate nivelurile si pentru toate dilemele inerente unui inceput de drum lung. Firesc, imi rezerv si eu dreptul de a reitera o intrebare pe care am mai formulat- o pe acest forum: noul proiect al Rapidului contine si masuri de asanare a tribunelor de indivizi certati cu normele de conduita intr-o societate normala ?

 4. Horia

  Cand vor putea suporterii sa achizitioneze actiuni la club? Mi-as dori sa fim primul club “socios” din Romania.
  Cand vor fi disponibile la vanzare catre fani tricouri oficiale de joc? De luni bune incerc sa imi cumpar unul si nu se gasesc…

  1. liviu k.

   s-a explicat pe undeva :
   robinho nu are , inca, permis de munca in romania (el fiind extracomunitar)
   explicatia asta este putin cam puerila , dar e singura pe care am gasit-o in spatiul public

 5. Pe fond initiativa de a avea un dialog strins obiectiv si decent,cu sutinatorii Rapidului, o salut e binevenita si eu personal apreciez,ca un un factor pozitiv de abordare in opini,idei pro sau contra,cum se spune domocratic.Sper sa ne respectam in ideii si opinii decente,si sa abordam intrebari coerente si rapunsuri obiective in asa fel incint dialogoul conducere al clubului si susinatori , sa fie corecta.Salut incodata initiativa si sa fie de bun augur pt toate partile participante la dialog constructiv pt bunul mers al clubului Rapid.

 6. Eu zic ca cazul Robinho e inchis, sunt jucatori suficienti in atac la nivelul ligi 3 sa se descurce.Din iarna Scunmi evalueaza daca mai e nevoie.Cred ca la mijlocas cu expietenta concret Scumi va aborda.Si cred un fundas central.In rest e echilibrata echipa, repet pt liga a 3 a.

 7. Imi cer scuze pt greseala e evindent Schumi care eu il apreciez ca antrenor, e bun echilibrat in anumite momente a incercat sa fie echilibrat si nu a dat curs unor incercari puerile,sa intre in anumite asa zise jocuri de culise.Ii urez succes.

 8. liviu k.

  andrew
  te stiam om serios !
  probabil ca satira ta intentioneaza sa faca haz de necaz de unde am ajuns sa jucam .
  comunistii (soveitici) au avut un roman (ulterior film) : “asa s-a calit otelul”
  nu stiu despre ce era vorba (desiur propaganda) ,dar titlul (desigur scos din contextul lor) poate fi reprezentativ si pentru soarta rapidului : asa se caleste si rapidul , asa ne calim si noi
  si vom fi mai tari ca otelul !

 9. Uite o intrebare logica si de bun simt din partea lui Mihai.Asa repet si eu o data , unde putem gasi si in afara Bucurestiului, fular caciuli diferite obiecte cu inscrptia Rapid.Asa arata ca suntem Rapidisti.Nu ca Andrew asa la misto ca nu pt aceast umor gratiut tindem aici.Fzr.

Leave a Reply