START PERFECT / AS RAPID – AS TRICOLOR 4-0

Mult așteptatul play-off al Ligii a IV-a a debutat cu o ploaie torențială, ce a udat bine Giuleștiul, stadionul desemnat de AMFB să găzduiască primele două etape ale acestei faze.

Pentru prima dată după Revoluție, a revenit cuplajul în fotbalul românesc, ceea ce a produs destulă emoție în rândul organizatorilor, deoarece două galerii rivale urmau să se întâlnească, chiar dacă nu era un meci direct între Rapid și Steaua.

Rapidul a deschis balul, cu o victorie categorică în fața Tricolorului, cea de-a treia clasată a sezonului regular, însă care nu a făcut față superiorității giuleștene, Constantin Schumacher permițându-și luxul de a-l ține pe bancă pe Vlada, golgeterul din retur al echipei, dar și unul dintre jucătorii ce au evoluat cele mai multe minute, astfel încât Mari a fost odihnit pentru meciurile de săptămâna viitoare, cu Dinamo și Steaua.

Meciul a fost la discreția rapidiștilor, omul meciului fiind același neobosit Daniel Niculae, președintele-golgeter, cel care a reușit o dublă, în minutele 20 și 55, pentru a-și completa seara de grație cu o pasă superbă pentru Ionuț Voicu, cel care a spart gheața în meciurile oficiale, acesta punctând pentru prima dată de la revenirea la Rapid (’69).

Tabela a fost închisă de Alin Lădaru, “brazilianul” Rapidului finalizând cu exteriorul, deja marcă înregistrată, o fază superbă creată de Adrian Grigore și Daniel Pancu, în ultimul minut de joc.

Astfel, Rapid câștiga și trimitea presiunea în tabara steliștilor, cei care urmau să joace cu Dinamo, meciul secund al zilei.

Echipa armatei nu a reușit să se impună, obținând doar o remiză, și aceea chinuită, 1-1, deși a jucat cu un om în plus din minutul 52, iar arbitrul a prelungit fiecare repriză cu cel puțin șapte minute.

Totuși, acest rezultat nu avantajează mai deloc Rapidul, situația fiind aceeași ca la început, în cazul în care miercuri nu se întâmplă vreo surpriză, giuleștenii având tot aceleași două variante pentru meciul cu Steaua, victorie sau egal, rezultatul partidei directe fiind criteriul principal luat în considerare în cazul egalității de puncte.

Așadar, miercuri, giuleștenii întâlnesc Dinamo, o echipă incomodă, de la ora 21, iar în deschiderea etapei, CSA-ul dă piept cu AS Tricolor.

Clasament Play-Off
1. Rapid – 6p (4-0)
2. Steaua – 3p (1-1)
3. Dinamo – 1p (1-1)
4. Tricolor – 1p (0-4)

Academia Rapid
Ciuculescu – Voicu, Bratu, Iacob, Stancu – Burlacu (60′ A. Grigore), Maftei (70′ Lădaru), Duriță (60′ Vlada), Goge (67′ Dovleac) – Pancu, D. Niculae.

 

Leave a Reply