SABIN ILIE, ÎNDRĂGOSTIT DE RAPID

Nu a jucat decât două sezoane în tricoul Rapidului, dar a fost de ajuns pentru a se îndrăgosti de clubul alb-vișiniu.

Sabin Ilie, fratele lui Adrian, s-a lansat în fotbalul mare la rivala Steaua, însă după câteva aventuri în străinătate, unde a jucat la Kocaelispor, Valencia, Lleida, Cottbus și Debrecen, a revenit în țară, în 2003, la Rapid, imediat după ce echipa a luat cel de-al treilea titlu oficial de campioană din istorie.

Invitat la Telekom Sport, Sabin, acum în vârstă de 43 de ani, a povestit despre perioada Rapid:

A fost o atmosferă foarte frumoasă în Giulești. Mi-a rămas Rapidul în suflet pentru că ajunsesem la maturitate când am ajuns acolo, aveam 27 de ani, eram matur, trebuia să trag echipa după mine, să fiu un exemplu pentru toți. M-am îndrăgostit de Rapid! 

Sabin a vorbit și despre antrenorul său de atunci, Răzvan Lucescu, dar și despre un pariu cu actualul antrenor al lui PAOK Salonic.

Răzvan știa să motiveze jucătorii foarte bine. Am făcut și un pariu în perioada de pregătire, am zis că în primele trei meciuri dau 4 goluri, iar în etapa a treia aveam cu Steaua. Am dat 4 goluri, în prima etapă, gol, în a doua, gol, iar în a treia, în minutul 29, cu Steaua, era 2-0, iar eu dadusem două goluri.

M-am bucurat, nu mi-a fost greu să mă bucur pentru golurile împotriva Stelei.

Sabin Ilie a jucat 31 de meciuri în campionat, pentru Rapid, reușind să înscrie de 18 ori.

 

 

5 Responses

 1. andreW

  uneori, în situații limită, ai impresia că îți intră în amintire toată viața pe care ai trăit-o…sau macar crâmpeie, sau ce te-a marcat…
  îmi amintesc de un jucător, avea numele de alint împrumutat de la o prea grațioasă a unui vestit serial american, nume dat de ai noștri, că și el era de-al nostru, dădea goluri pentru noi, pentru rapizi, până a plecat la o clonă, că noi nu mai eram de nasul lui de domnișoară de serial și iată-l că vine cu clona în giulești, era în preajma revoluției, dar revoluția noastră și noi, în vremea aceea, ne zbăteam într-o cruntă mediocritate, dar totuși speram să nu retrogradăm, era minutul nouăzeci și zero la zero, eram disperați să dăm golul salvării, eram călare pe ei dar iată-l pe el, pe marele nostru fost jucător, coafatul nostru, acum vârf la clonă, cum culege o minge și fuge, fuge mâncând gazonul cu mingea la picior, trece centrul, aleargă și are tot timpul din lume, că asta voiam să spun, are tot timpul din lume să audă freamătul nostru, al celor ce-l botezasem cu nume de prințesă, are tot timpul să gândească de unde a plecat și că nenorocitele două puncte din bocancul lui erau ca și zero pentru clona unde era el acum, poate putea să se gândească și la viitor, că există și un an 2018 când unii încă n-au murit și încă își aduc aminte, dar nu, nimic din toate astea nu se petrece și noi primim golul, un gol ca un cuțit (nu pot să spun un pumnal, că ar suna prea frumos pt. purtător), un cuțit înfipt așa, până la plăsele.
  dar uite că noi n-am murit de lovitura de cuțit din 89 și uite, îl iertăm.

 2. George

  Bună ziua, sper ca aceasta postare sa apară pe sait. Am 50 de ani decind sunt RAPIDIST, am spus mereu RAPID nu a avut niciodată presa favorabila, știu politica saitului prosport referitor la ceea ce înseamnă RAPID. ȘTIU și sper ca acțiune de care vb conducerea clubului sa se INTIMPLE… Doar ca părerea mea este ca o persoana abilitata sa iasă zi de zi și sa se bata cu ei… Credeți că ciobanul are dreptate în tot ceea ce spune nu nu are dar striga, se cearta uneori jignește își apară afacerea.. Cit trebuie actualei conduceri sa dea replica cuvenita…?

 3. George

  Bună ziua, am crezut ca o data cu asa zisa așezare a lucrurilor pe un făgaș normal în conducerea clubului dialogul cu suporteri sa fie NORMAL…. NU ÎNȚELEG CE ESTE ASA DE GREU SA FACEȚI SA FUNCȚIONEZE ACEST SAIT NORMAL… ESTE O SFIDARE ȘI O LIPSA TOTALA DE RESPECT FATA DE NOI DE SUPORTERI… DE A LUA POZIȚIE FATA DE ARTICOLELE APĂRUTE ÎN PRESA ESTE CLAR MAM CONVINS 0 BARAT DAR SA TREBUIEASCA SA TREACĂ ZILE PT A PUBLICA UN MESAJ ASTA NU AM CUM SA ÎNȚELEG, DOAR CA ESTE FFF MULTA DELĂSARE ȘI LIPSA DE RESPECT FATA DE SUPORTERI… LA MINE ÎN FIRMA DACĂ LUCRAU ASTFEL DE OAMENI CA CEI CARE ADMINISTREAZĂ ACEST SAIT… NU RĂMÂNEAU MAI MULT DE 48 DE ORE DACĂ LUCRAU ASA…. NU POT SPUNE DECÂT RUSINICA…..

  1. Alex Paraschiv

   Comunicarea pe site este îngreunată de faptul că există foarte multe spamuri, iar moderarea se face manual. Se lucrează la un nou site, care va fi gata în luna decembrie, unde comentariile vor apărea instant. Vă rugăm să aveți înțelegere și răbdare. Tocmai din respect pentru suporteri se lucrează la acest site, cum nu au multe echipe în țară. Mulțumim!

Leave a Reply