RAPID ZDROBEȘTE DINAMO, CU 4-0, ȘI O AȘTEAPTĂ PE STEAUA

Academia Rapid nu reduce nicio secundă motoarele, în cursa pentru promovare, și reușește o nouă victorie categorică, 4-0, împotriva dinamoviștilor lui Ion Marin și Nicolae Badea.

Cu o galerie frumoasă în spate, mult mai numeroasă decât la partida cu Tricolor, rapidiștii au început meciul puțin mai greu, însă ratarile lui Adrian Grigore, Daniel Niculae și Marian Vlada, aveau să anunțe deschiderea scorului.

Cu două minute înainte de pauză, Grigore, titularizat în locul lui Burlacu, a făcut o cursă pe partea dreaptă, a centrat în forță, iar Lucian Goge a reușit să deschidă scorul, profitând și de bâlbâiala portarului Mina.

La startul reprizei secunde, Schumacher l-a trimis în teren pe Daniel Pancu, în locul lui Maftei, odihnit, însă atacantul giuleștean nu a prins pe teren decât un sfert de oră, acuzând ușoare dureri, iar antrenorul Rapidului a preferat să nu forțeze, înlocuindu-l cu Bărbălău, dar nu înainte ca lucrurile să fie clare pe teren.

În decurs de numai două minute, rapidiștii au punctat de două ori și au adus liniștea în tribune.

Mai întâi, în minutul 57, Daniel Pancu a transformat un penalty, obținut de Grigore, pentru ca două minute mai târziu, Alex Burlacu, abia intrat, să centreze perfect pentru golgeterul din retur, Marian Vlada, cel care a înscris cu o lovitură de cap.

În minutul 78, același traseu a închis tabela. Pasă excelentă a lui Burlacu, iar Vlada a făcut “dubla”, cu un șut sănătos din interiorul careului.

Finalul i-a găsit pe giuleșteni sărbătorind victoria alături de minunata galerie, ce a susținut echipa pe toată durata partidei, fără întrerupere.

În cealaltă partidă a celei de-a doua etape din play-off, CSA Steaua a învins un Tricolor apatic, cu 6-0, astfel încât, duminică, de la ora 20:30, va avea loc meciul de totul sau nimic, cel mai așteptat meci al sezonului din Liga 4, AS Rapid – CSA Steaua.

Rapidiștii au două din trei variante, steliștii având doar varianta victoriei, astfel că se anunță un meci de care pe care, iar la final o singură echipă va sărbători promovarea, deoarece este imposibil de crezut că echipa câștigătoare din Giurgiu ar putea pune probleme campioanei de pe București.

Academia Rapid:

Ignat – Voicu, Bratu, Iacob, Stancu – A. Grigore, Maftei (46′ Pancu, 61′ Bărbălău), Duriță, Goge (58′ Burlacu) – Vlada, D. Niculae (65′ Lădaru). Antrenor: Constantin Schumacher.

Clasamentul Play-off-ului:

  1. Academia Rapid – 9 puncte (8-0)
  2. CSA Steaua – 6 puncte (7-1)
  3. ACS Dinamo – 1 punct (1-5)
  4. AS Tricolor – 1 punct (0-10)

Ultima etapă:

  • AS Tricolor – ACS Dinamo
  • Academia Rapid – CSA Steaua (ora 20:30)

foto: Alex Paraschiv

Leave a Reply