RAPID SE DESPARTE DE GIULEȘTI CU VICTORIE

Data de 24 noiembrie 2018 va rămâne în istoria Rapidului ca ultimul meci pe stadionul Giulești, în actuala lui formă, la aproape 80 de ani de la inaugurare, dar și ca partida de retragere a unei legende alb-vișinii, Daniel Pancu.

Chiar dacă adversarul nu a fost unul pe măsura acestui eveniment, cel puțin ca nume, tribunele bătrânului Giulești s-au umplut ca la meciurile mari, atunci când Rapid primea vizita unor echipe mari ca Liverpool, PSG sau Hamburg.

Jocul în sine a fost la discreția băieților lui Pancone, chiar dacă jocul Rapidului nu a fost cel mai bun, însă oaspeții au pus foarte rar în pericol poarta lui Drăghia, cel care a reușit totuși o paradă frumoasă în finalul partidei.

Cu Daniel Pancu pe margine, în calitate de antrenor, și cu Daniel Pancu jucătorul, pe banca de rezerve, rapidiștii au fost puțin copleșiți de atmosfera creată în jurul acestei partide și au început destul de greu, măcinând în gol până în minutul 32, când Robinho și Demici au trecut extrem de aproape de deschiderea scorului, ambii ratând niște șanse uriașe.

Cu patru minute înainte de pauză, Demici a reușit o nouă centrare excelentă, iar Marian Vlada a lovit balonul perfect cu capul, repetând o schemă de succes, portarul oaspeților fiind nevoit să scoată pentru prima dată mingea din plasă.

Repriza a doua s-a desfășurat cu ochii pe ceas și pe momentul în care Daniel Pancu avea să intre pe teren pentru ultima dată, jocul fiind lăsat pe planul secund.

Marian Vlada a avut o bună ocazie de a aduce liniștea în tabăra giuleșteană, însă a ratat singur cu portarul advers, pentru ca, în minutul 87, să se producă momentul mult așteptat, intrarea lui Pancone, cel care a făcut doar o foarte scurtă încălzire cu prepatorul Viterbi, înainte de a păși pentru ultima dată pe Giuleștin în calitate de jucător.

Ionuț Voicu i-a predat banderola de căpitan, într-un gest emoționant, iar Pancone, deși a jucat foarte puțin, a fost aproape să-și treacă în cont un assist, însă Adrian Grigore a lovit încheietura barelor, după un șut superb, din unghi, în minutele de prelungire.

Rapid a bifat cele trei puncte, ceea ce o menține la trei puncte față de ocupanta locului secund, CS Afumați, ilfovenii, ca și cei de la Unirea Slobozia, câștigându-și meciul din etapa a XIV-a.

La finalul partidei, tribunele au creat un moment superb, aplaudându-l la scenă deschisă pe cel ce le-a încântat ani buni, acesta îngenunchind în fața celor 10.000 de rapidiști, după care a mers în Peluza Nord, unde a primit un tablou personalizat din partea șefului de galerie, Liviu Ungurean.

Seara s-a încheiat cu un clip proiectat pe o pânză albă aflată la peluza dinspre teatru, în care rapidiștii din tribune au putut revedea imagini din istoria clubului și a acestui stadion legendar, inaugurat în 1939.

În ultima etapă a turului și a anului, Rapid se va deplasa vineri, 30 octombrie, la Cernavodă, unde va juca împotriva lui Axiopolis, iar din retur casă ne va fi cel mai probabil stadionul din Regie, până la terminarea construcțiilor de modernizare a Giuleștiului, finalizarea lor, și revenirea noastră pe stadionul Valentin Stănescu, având ca termen vara lui 2020.

 

 

6 Responses

 1. George

  Va salut, sper și îmi doresc sa putem sa ne reauzim și atunci cind vom merge pt prima data pe noul Giulesti… Sper sa fim atunci în prima liga…. Succes RAPID….

 2. Perot

  Frumoase clipe, emotionante, file de istorie. Pacat ca fotbalul nu s-a ridicat la nivelul spectacolului din tribune. Adio, veche potcoava, dar senilele buldozerelor nu vor putea acoperi in veci urmele de crampoane lasate de Dumitriu, Greavu, Neagu, Manea si ceilalti, nici lacrimile de bucurie de dupa marile victorii din cupele europene si nici sperantele pe care ni le-am pus timp de un sezon si jumatate in renasterea spiritului alb-visiniu. Toate acestea ni se vor parea mai vii si mai sacre la revenirea pe noua arena, sub soarele ligii intai, acolo unde ne este locul. Hai Rapid!

 3. nico

  Emoționant a fost totul. Tribunele au fost incredibile si parca nici nu mai conta jocul chinuit de pe iarba. Spectacolul a fost in alta parte si Pancu a avut parte de ceea ce merita. Fara sa fiu rău, ma întreb ce gândesc oare Niculae si Maftei ? Oare meciurile lor de retragere cum vor fi ? Vor fi 10 000 de oameni care sa le scandeze numele ? Sincer, îmi pare rău, dar alegerea a fost doar a lor ! Revenind la Giulești, așteptam sa vedem minunea, caci e o vorba…pana nu vezi, nu crezi !

 4. nico

  Au fost momente magice ! Ce se intampla pe iarba era depasit de spectacolul tribunelor si de emotia aproape palpabila a celor 10 000. Cei de la peluza au fost incredibili si ma intreb daca si “celebra” t2 a participat la aceasta sarbatoare…S-au facut poze si filme care vor ramane in istorie, s-au imbratisat oameni necunoscuti, s-a cantat pentru un nume cu adevarat unic: RAPID. Pancu a avut parte de ceea ce merita si sper sa reuseasca sa duca sus aceasta echipa. Iar Voicu a fost senzational marturisind ca a fost cel mai emotionant moment al carierei. Am fost acolo si nu voi uita aceasta seara…
  Ma intreb, totusi, ce gandesc Niculae si Maftei ? Oare meciurile lor de retragere cum vor fi ? Cine le va scanda numele, cine le va face postere uriase de multumire ? Sincer, imi pare rau pentru ei, fotbalisti ce au insemnat atat de mult pentru suflarea rapidista.
  Nu-i echipa mai frumoasa si iubita ca Rapid !!!

 5. George

  Dragi rapidisti citiți va rog ceea ce a scris azi în gazeta Ovidiu Ianitoaia….. Referitor la RAPID poate doar FĂNUȘ reușea sa spună ACEST MARE ADEVĂR…. RAPID EXZISTA ȘI DUPĂ… MOARTE….. VA FI MEREU O FRUMOASA POVESTE A FOTBALULUI DE LA NOI….

Leave a Reply