RAPID ÎNCEPE DRUMUL SPRE LIGA 2

La 95 de ani de la înființarea clubului, Rapid a reînceput un drum lung spre revenirea în fruntea fotbalului românesc, după falimentul din 2016.

Sezonul trecut a fost un succes, cu promovarea din Liga 4, fără înfrângere, și câștigarea Cupei României, faza pe București, dar mai ales prin readucerea rapidiștilor la stadion.

Într-un an de la startul acestui proiect, Rapid a redevenit Rapid. A luat palmaresul, numele, sigla, și-a creat o echipă și o conducere cu foarte mulți rapidiști în componență, are liniște financiară, nu are datorii, a transferat jucători cu nume, pentru nivelul acesta, iar pentru prima dată, după mulți ani, există o strategie, pe toate planurile, sportiv, administrativ, marketing, comunicare etc.

Un pas extrem de important a fost făcut pentru viitorul Rapidului, și anume demararea Centrului de Performanță, unde giuleștenii au echipe ce luptă în premieră, cu șanse foarte mari, în Liga Elitelor, cea mai bună competiție de juniori din țară.

Planul sportiv este simplu. Promovarea consecutivă, an de an, pentru ca în 2020, când stadionul Valentin Stănescu va fi renovat, echipa să ajungă pe prima scenă a fotbalului românesc.

Rapid a schimbat o mare parte din lot, aducând jucători de mare perspectivă, dar și unii cu state vechi în prima ligă. Deivydas Matulevicius, Alin Cârstocea, Mircea Manole, Robinho, Sergiu Jurj, Andrei Voican, Adrian Neacșu, Iulian Ilie, Gabriel Toma, Amir Jorza și Alin Demici sunt cele 11 noutăți cu care Rapid speră să promoveze.

De cealaltă parte, a plecărilor, cea mai mare pierdere este cea a lui Daniel Niculae, un jucător ce a însemnat enorm pentru Rapid, în sezonul trecut, și nu numai. Cătălin Bărbălău, Vlad Ignat, Mihai Stancu, Alex Costache, Alex Olariu și Dragoș Petrișor au părăsit și ei Rapidul în această vară. De asemenea, Daniel Pancu se va concentra mult mai mult pe partea tehnică, anunțând deja că nu va mai juca decât în meciul său de retragere.

Astfel, de la ora 20:00, Fotbal Club Rapid București, acum cu tot dreptul de a folosi acest nume, dă piept cu Progresul Spartac, una dintre echipele ce vor lupta pentru promovarea în divizia secundă, mai ales după ce în sezonul trecut a ratat de puțin accesul în Liga 2, pierzând pe final duelul cu Farul Constanța.

Constantin Schumacher și Mihai Iosif, încă neînvinși oficial pe banca Rapidului, nu se vor putea baza astăzi pe brazilianul Robinho, deoarece nu i-au venit toate actele ce îl fac eligibil pentru acest joc, dar nici pe Alex Duriță, Doru Bratu, Mircea Manole și Andrei Voican, ultimul accidentându-se chiar ieri, ocazie cu care va fi promovat Alex Tătaru, portarul naționalei de tineret U17 a României.

De cealaltă parte, Progresul Spartac speră să dea lovitura în Giulești, încercând să răzbune acel 2-0, din noiembrie, atunci când Rapid a învins, deși era în Liga 3, dar și dubla victorie rapidistă în fața echipei secunde, din sezonul trecut (3-1 și 7-0).

Conducerea le-a pregătit și câteva surprize suporterilor, astfel că vă așteptăm cu drag în tribunele stadionului nostru, pentru a îi susține pe băieți în drumul către vârful fotbalului românesc.

#LegendaContinua

 

 

 

3 Responses

 1. liviu k.

  este o eroare de exprimare
  palmaresuri nu se pot transfera , dupa parerea mea
  dar asta nu are nici o importanta !
  important este ca rapidul nostru a reinviat
  citi mai credeau acest lucru acum 2 ani , dupa faliment ?
  eu unul incercam sa ma imbat cu apa rece , ascultind cintecul lui pitis “sfirsitul nu-i aici”
  parea o speranta ilogica , nebazata pe nimic !
  in momentul in care a fost facut public proiectul d-lui tudorache , vazind si cine era angrenat , am reinceput sa sper
  suporterii l-au imbratisat imediat , revenind cu miile la stadion
  la meciul cu steaua pe giulesti , mi-am dat seama ca , intradevar , rapidul nu poate muri !
  la meciul cu steaua pe “national” toata lumea a inteles ca rapidul este un vulcan care poate irupe oricind , avind nevoie doar de o scinteie
  din cite am inteles , si domnul angelescu a INTUIT ATUNCI Atunci potentialul rapidului
  este o obsesie generala , dar , in toata aceasta euforie , incapatinarea lui nico pare incredibila , ilogica si mai ales , dureroasa
  MARE PACAT
  HAI RAPIDUL , NOI TOTI SINTEM NISTE SIMPLI MURITORI , RAPIDUL NU VA MURI NICIODATA

Leave a Reply