RAPID – DINAMO, ORA 21, PE GIULEȘTI

Meciurile Rapidului pe bătrânul Giulești se cam apropie de sfârșit, așa cum, sperăm, se va încheia și aventura giuleștenilor în Liga a IV-a, urmând ca din sezonul viitor să evoluăm într-o divizie superioară.

Pentru a reuși acest lucru, trebuie să obținem cel puțin patru puncte din ultimele două partide, cu ACS FC Dinamo și CSA Steaua, cele două echipe ce se luptă pentru a fi recunoscute drept contunuatoarele cluburilor de tradiție, în dauna formațiilor omonime din prima ligă.

Prima adversară a giuleștenilor, în ordine cronologică, este echipa lui Nicolae Badea, FC Dinamo 1948, echipă considerată de mulți adevaratul Dinamo, în contextul în care conducătorul acestora a închiriat sigla și palmaresul formației din Liga 1.

Lăsând la o parte toate aceste detalii administrative, astăzi, se înfruntă Rapid și Dinamo, un duel istoric și o rivalitate de zeci de ani.

Rapid este la un pas de promovare, după victoria categorică din prima etapă, 4-0, cu AS Tricolor, în timp ce dinamoviștii sunt pe locul 3, cu șanse minime la primul loc, dar care speră să îi încurce și pe giuleșteni, după ce a remizat de două ori, în acest sezon, cu CSA Steaua.

De la ora 21:00, Academia Rapid joacă ultimul meci oficial pe stadionul Giulești, însă există șanse mari ca băieții lui Schumi să câștige play-off-ul și să joace barajul pentru promovare, ceea ce ar însemna ca pe 23 iunie, să se desfășoare ultimul joc oficial pe stadionul Valentin Stănescu. Dar să o luăm pas cu pas!

Rapid are toate motivele să spere într-o victorie în partida din această seară, având de partea ei valoarea, experiența, dar și moralul, după cele două victorii din campionat (2-0 și 1-0).

Constantin Schumacher are valid tot lotul, urmând să aleagă în atac dintre Daniel Pancu și Marian Vlada, șansele cele mai mari de a evolua titular avându-le golgeterul din retur, deoarece Pancone a evoluat pe toată durata partidei cu Tricolor.

Giuleștenii au șansa de a câștiga play-off-ul chiar din această seară, în cazul în care, în prima partidă a zilei, CSA Steaua nu va învinge Tricolorul, de la 18:30, iar Rapid va lua cele trei puncte în această seară.

Clasament:

  1. Academia Rapid – 6p (4-0)
  2. CSA Steaua – 3p (1-1)
  3. ACS Dinamo – 1p (1-1)
  4. AS Tricolor – 1p (0-4)

Întâlniri directe:

  • Rapid – Dinamo 2-0 (Goge ’59, Bădiță ’78)
  • Dinamo – Rapid 0-1 (A. Grigore ’54)

Ultima etapă a play-off-ului se va disputa duminică:

  • AS Tricolor – Dinamo
  • Academia Rapid – CSA Steaua (ora 20:30), stadionul urmând a fi stabilit după această etapă.

Leave a Reply