JURNAL DE CANTONAMENT: 9 AUGUST

Zilele de cantonament se scurg tot mai repede, iar Rapid devine tot mai puternică, însă ușor, ușor se adună și oboseala antrenamentelor tari și a meciurilor din două în două zile, partide cu adversari foarte arțăgoși, cum sunt turcii, în general.

Joi, Rapid a fost zi de meci. Dacă inițial partida cu Șanliufaspor era programată la baza lui Fenerbahce, ceea ce ar fi fost perfect, cu o seară înainte, rapidiștii au fost anunțați că “amicalul” a fost mutat, tot în Bolu, dar la aproximativ 50 de minute de mers cu autocarul, ceea ce a dat tot programul zilei peste cap.

Micul dejun a fost programat, ca de obicei, între 8:30 și 9:30, după care a fost programată vizionarea partidei de la Sakarya, în care Schumi le-a explicat jucătorilor anumite faze din partida de marți.

Toți băieții au fost extrem de atenți, iar la finalul ședinței de vizionare s-a mers la masa de prânz, la restaurantul hotelului.

Odihna a fost scurtă, de doar o oră, deoarece a urmat plecarea către stadion, iar aceasta s-a făcut cu autocarul echipei adverse, Șanliufaspor trimițându-și șoferul pentru a-i lua pe giuleșteni, un autocar modern, care pe toată durata drumului a scos un piuit puternic, probabil o tactică de enervare a adversarului, mai ales că la întoarcere piuitul a dispărut, ca prin minune.

Ajunși la baza Termal Otel, unde s-a disputat partida, am descoperit un teren prost, parcă undeva în câmp, însă probabil că vom întâlni destule astfel de terenuri în Liga 3, astfel că se anunța un test util.

Meciul a fost influențat de oboseala băieților noștri, care au intrat mai greu în joc, primind gol repede, în minutul 7, însă un “tontogol” ne-a readus în partidă, pentru ca perechea Vlada – Robinho să facă golul de 2-1, rezultat înregistrat la pauză. Finalul reprizei a adus și o ploaie torențială, însă gazonul a rezistat miraculos.

În partea a doua, Rapid a intrat mult mai bine, punând stăpânire pe joc, în timp ce Matu era nerăbdător pe banca de rezerve.

Atacantul lituanian a intrat în minutul 67, cu poftă de fotbal, înlocuind celălalt turn de control, Mari Vlada, cel care și-a făcut datoria de golgeter.

Când meciul se îndrepta spre victoria Rapidului, la ultima fază, turcii au egalat, după o gafă imensă a arbitrului, tot turc, ce nu a “văzut” un off-side clar, însă așa e în fotbal, mai ales în meciurile amicale. Dezamăgirea a fost destul de mare, însă testul a fost extrem de util, Schumi reușind să ruleze tot lotul, mai puțin pe Manole, încă nerefăcut, și pe Doru Bratu, cel care a alergat separat.

Drumul spre hotel a fost un prilej de odihnă pentru toți băieții, iar ca să mai treacă timpul s-au făcut pariuri în legătura cu ora exactă a ajungerii la destinație. Pe genuflexiuni. 🙂

În jurul orei 20:10, s-a ajuns “acasă”, unde a fost servită cina, la finalul căreia l-am serbat pe Cristi Niyazi, organizatorul acestui cantonament, cel care și-a serbat ziua de naștere, ocazie cu care îi urăm mulți ani fericiți. Cristi a făcut cinste cu o bere, primind cadou din partea echipei un tricou cu autografele jucătorilor.

Apoi, toată lumea a mers în camere, istovită după o zi lungă.

Leave a Reply