JURNAL DE ANTALYA: ZIUA 3

Pe măsură ce trec zilele și se apropie startul campionatului, lucrurile în familia rapidistă sunt tot mai legate, antrenamentele mai complexe și intense, jucătorii tot mai concentrați, iar meciurile amicale se înmulțesc și devin tot mai dese.

Astăzi, în cea de-a treia zi din Antalya, trezirea s-a dat devreme, cu un mic dejun sănătos ce le-a oferit energie băieților pentru o zi plină.

Chiar dacă de la 15:30 (ora locală) era programat primul meci amical al cantonamentului, Schumi a ținut un antrenament de o oră, în care a repetat ultimele scheme tactice, dar a și implementat câteva exerciții extrem de utile și amuzante în același timp.

Pancone a lucrat și partea de musculatură, folosind TRX-ul pentru câteva exerciții de forță.

La finalul antrenamentul, ne-am întors către hotel, cu un șofer local foarte naționalist, dar și un bun cunăscător al scurtăturilor, chiar dacă acestea însemnau și mersul pe contrasens. 🙂

Ajunși cu bine la hotel, o parte din băieți s-au pregătit de prânz cu o partidă de biliard, Goge, Olariu și Boian fiind cei mai mari amatori ai acestui sport, însă meciul dintre maseurii Gică Păun și Marius Dogaru a atras cel mai mult public.

După prânz și o scurtă odihnă a urmat deplasarea către stadionul unde avea să se desfășoare partida cu bulgarii de la Sokol Markovo, dar înainte a avut loc o ședință tehnică în care antrenorul Constantin Schumacher le-a explicat băieților ce așteaptă de la ei, iar în așteptarea autocarului, Nico, Pancone și Ionuț Voicu s-au întreținut cu Cristi, un român ce locuiește în Turcia și care s-a ocupat de buna organizare a acestui cantonament.

Odată ajunși la stadionul de la complexul Miracle, din Lara, i-am găsit pe bulgari deja antrenându-se și nu mică ne-a fost suprinderea când am văzut echipamentul de joc, unul roș-albastru, identic cu al “prietenilor” noștri din Ghencea. 🙂

 Prima repriză a fost urmărită de Schumi de la înălțime, de unde a văzut mai bine jocul, iar la pauză a coborât pentru a-i încuraja pe băieți, conduși nemeritat cu 1-0, de o echipă arțăgoasă, dar care nu a pus probleme în ofensivă, cu excepția golului.

Antrenorul giuleștean i-a impulsionat pe jucători, mult mai motivați în repriza secundă, însă golul egalizator a venit abia în minutul 75, când Ionuț Voicu a înscris probabil cel mai frumos gol din cariera sa, cu un șut excelent, din folha seca, din afara careului.

Meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, chiar dacă Academia Rapid a ratat un penalty și a mai lovit de două ori bara, însă a fost doar o partidă de pregătire, la finalul căreia, deși au fost câteva scântei pe teren, cele două echipe și-au urat cu fair-play mult succes pe mai departe.

O galerie foto de la meciul cu bulgarii veți găsi în cursul zilei de sâmbătă, pe www.academiarapid.ro.

Înainte de a ajunge la hotel, băieții au intrat puțin în mare pentru o scurtă ședință de recuperare, buna dispoziție fiind prezentă în rândul jucătorilor și a staff-ului.

Cel mai curajos a fost doctorul Virgiliu Hudici, cel care a și înotat în apa destul de caldă pentru începutul lui februrie.

A urmat binemeritata odihnă de la hotel, cina și relaxarea la un “pahar de vorbă”, la un joc sau la o plimbare pe faleza din Lara.