INTERVIU CU AMIR JORZA

Surpriza plăcută din acest start de sezon este tânărul de 19 ani Amir Jorza, jucător venit în această vară de la UTA Arad, acolo unde a fost om de bază în ultimele două sezoane, în ciuda vârstei foarte fragede.

Amir a oferit un interviu pentru revista clubului Giuleștina, pe care vă invităm să îl citiți:

 • Salut, Amir! În primul rând, spune-ne ce te-a determinat să alegi Rapidul în vara anului 2018?

Am avut mai multe opțiuni, mai multe oferte de la echipe din Liga a II-a și a III-a. Dar Rapidul nu se refuză ! Rapidul este un club de tradiție și un nume important în fotbalul românesc. Decât să joc la o echipă de mijlocul clasamentului în Liga a II-a, am preferat să promovez cu Rapid în liga secundă și apoi în prima ligă.

 • Cum te-ai integrat în echipă?

Am fost surprins de ceea ce am găsit la Rapid. Nici când eram la UTA și ne băteam la promovare atmosfera nu era atât de bună ca la Rapid acum. Mă bucur de tot ce am găsit aici de la staff la suporteri și jucători.

 • Ai fost declarat de suporteri “omul meciuluiîn partida din deplasare contra celor de la FCSB II. Te așteptai?

Nu, nu a fost cel mai bun meci al meu, dar cred că suporterii au apreciat prestațiile mele per ansamblu.

 • Care este jucătorul tău preferat, cu un stil de joc asemănător cu al tău?

Nu am un idol sau un jucător preferat. Îmi place croatul Luka Modric.

 • De ce crezi că unele talente ale fotbalului autohton s-au pierdut prin viața de noapte a Bucureștiului?

Bucureștiul are, într-adevăr, multe tentații, dar cred că ține de fiecare în parte ce caracter are și cât de mult își respectă meseria. Eu am venit în București doar pentru un singur scop: acela de a juca fotbal și de a promova cu Rapid. Cluburile și nopțile pierdute prin oraș nu mă pasionează deloc.

 • Crezi că este o măsură bună luată de FRF în privința numărului de juniori din teren în primul 11 al echipelor?

La momentul actual scade nivelul ligilor, dar va crește în timp nivelul echipei naționale. Cred că rezultatele bune de la naționala României U21 sunt rezultatul acestei măsuri și cred că este nevoie de această măsură în continuare. A fost o șansă pentru mine, dar acum este rândul meu să dovedesc că merit să joc și dacă nu aș fi junior.

 • Cum te-ai simțit după golul marcat în prima etapă când ai adus 3 puncte pe final pentru Rapid?

Senzațional! Nu m-am așteptat să înscriu, dar mă așteptam să câștigăm. Am jucat și la UTA cu mulți suporteri în tribune în derby-urile cu Poli Timișoara, dar nu se compară cu atmosfera din Giulești. Aici este o atmosfera aparte. A fost un debut perfect pentru mine !

 • Care este mesajul tău pentru suporteri?

Să fie alături de noi și să creadă în noi. Nu îi vom dezamăgii în ceea ce privește promovarea. Le mulțumim pentru fiecare meci alături de noi.

 

Carte de vizită

 • Nume prenume: Amir Jorza
 • Data nașterii: 02.07.1999
 • Locul nașterii: Arad
 • Înălțime: 1,82 m
 • Greutate: 72 kg
 • Numărul de pe tricou: 32
 • Meciuri/Goluri – Liga 2: 64/2 (pentru UTA)
 • 2006-2015: junior la Atletico Arad
 • 2015-2018: 3 sezoane pentru UTA Arad. A fost cel mai tânăr debutant și marcator din istoria acestei formații la doar 16 ani și 3 luni. Titular în partida retur de la barajul pentru Liga 1 contra celor de la Voluntari din 2016, Amir Jorza a fost convocat la naționala Under 19 a României.
 • 2018 – 2019: 12 meciuri și 1 gol pentru FC Rapid București

Interviu realizat de Andrei Petrică (Giuleștina)

4 Responses

 1. Perot

  Am remarcat la acesr tanar calitati ce pot reprezenta atuuri importante in devenirea sa: motricitate buna, tehnica si stiinta jocului la un nivel multumitor, pasiune pentru ceea ceface. Ramane de vazut la ce nivel se va situa motivatia, factor esential, de care trebuie sa aiba mare grija el, Amir Jorza, in primul rand, realizand ca Rapidul ii poate fi rampa de lansare in fotbalul mare, asta dupa ce va demonstra constanta si determinare, fidelitate fata de club si respect pentru suporteri.Ii doresc mult succes si multa intelepciune, sa se bucure si sa ne bucure de spectacol sportiv!

 2. George

  Bună seara, Jorza este SINGURUL din cei tineri care ar avea oarece valoare…. Ceilalți tineri părerea mea nu sunt de RAPID…. SUCCES… JORZA SUCCES RAPID

 3. George

  Bună ziua, azi Maftei și Sumacher au făcut ceea ce nu trebuia sa facă… Au mers la gsp și vezi doamne siau spus punctul de vedere (putea sa facă acest lucru duminica seara în fata suporterilor și sa ARGUMENTEZE CLAR CE ANUME IA DERANJAT) PREFERA sa facă declarați în presa fiind conștienți ca prin acest COMPORTAMENT fac rău RAPIDULUI. Ii reamintesc lui Maftei ca la demararea acestui proiect era sceptic și nu ii dădea sorti de reușită… Și mai este ceva am mai spus pe MAFTEI nu la dat nimeni afara… Iar SUMACHER fiind antrenor știe ca se poate intimpla sa fi dat afara.. În rest sa auzim de bine… Hai RAPID

 4. George

  Bună ziua, îmi este o ciuda teribila cind vad asa zise GLORI care au dat cu piciorul în minge la RAPID își dau cu părerea despre ceea ce se intimpla acum la club… (ma refer aici la Nae Stanciu) un ins căruia ii trebuie ceva timp sa se gindeasca pina rostește corect o fraza… Spune el ca a contribuit cu 50%la promovarea în liga a3…. Ma ești nebun? Ce ai făcut tu maestre pt RAPID? Îți spun eu nimic… Cum nimic nu ai mai făcut decind ai plecat de la RAPID…. AAAA ai jucat pt RAPID???!!! AI FĂCUT-O CUNVA BENEVOL ȘI NOI NU ȘTIM?! NAE stai tata în banca ta ca faci mult RĂU prin ceea ce depitezi… Un fundaș de nota 6 un om cu caracter… Fff îndoielnic…. Iar presa profita și invita astfel de specimene car spun ceea ce spun…

Leave a Reply