EGAL ÎN GIULEȘTI / ACADEMIA RAPID – FCM BACĂU 2-2

Academia Rapid rămâne neînvinsă în meciurile amicale, remizând pe teren propriu, 2-2, cu FCM Bacău, liderul detașat al Ligii a IV-a moldovene.

Giuleștenii au primit vești proaste chiar de la încălzire, atunci când Daniel Pancu, anunțat titular, a simțit dureri și a preferat să nu riște nimic, fiind înlocuit în ultimul moment de către juniorul Adrian Nițu.

În absența lui Daniel Pancu și a lui Daniel Niculae, acesta începând pe banca de rezerve, Vasile Maftei a fost căpitan de echipă, ca în vremurile bune, dar a și purtat din nou tricoul cu numărul 24, cel care l-a consacrat pe Vasi în Giulești.

Rapidiștii au început în forță și au deschis scorul după numai trei minute, atunci când Adrian Nițu, cel care a intrat în ultima clipă în echipa de start, a urmărit o respingere greșită a portarului Bogdan Miron și a deschis scorul pentru giuleșteni.

Băcăuanii nu au acuzat șocul și au jucat foarte curajos, experiența unor jucători cu multe partide în primele două ligi ale României spunându-și cuvântul, când după un forcing de câteva minute au egalat în minutul 20, atunci când Bogdan Lupu a reușit să-l învingă pentru prima dată pe Ciuculescu, titular în premieră în poarta Academiei Rapid.

Constantin Schumacher a încercat o echipă experimentală, cu trei jucători de 17 ani în primul unsprezece, Adrian Nițu, Florian Sandu și Alexandru Bordei.

Aproximativ 1000 de suporteri rapidiști au venit pe Giulești pentru primul meci al anului, pe teren propriu, însă și în galeria adversă au existat fani ai Rapidului, toboșarul băcăuanilor purtând cu mândrie o căciulă rapidistă, cu ciucure.

În timp ce în tribune atmosfera devenea tot mai fierbinte, pe teren nu au existat menajări, ambele echipe jucând cu ardoare, ca într-un meci oficial, iar când toată lumea se pregătea de pauză, Ramon Gheorghe a marcat pentru băcăuani la ultima fază a primei reprize. Academia Rapid – FCM Bacău, 1-2, la pauză!

Schumi a schimbat toată echipa la pauză, Alex Iacob fiind singurul rapidist care a jucat pe toată durata partidei. Cu această ocazie a debutat la Rapid și Dragoș Petrișor, tânărul portar de numai 17 ani, care a fost prezentat oficial joi, dar și un jucător în probe, Cristian Pîrvu.

În repriza secundă a apărut la Academia Rapid, pentru a doua oară, și Iova, un mijlocaș de numai 15 ani, cu un fizic foarte bun pentru vârsta lui, care a arătat foarte mult tupeu și care poate fi o soluție pentru viitorul Rapidului.

Giuleștenii au început repriza a doua mult mai motivați și, împinși la spate de un public tot mai vocal, Daniel Niculae a restabilit egalitatea din centrul careului, după o cursă excelentă a lui Ionuț Voicu, pe partea dreaptă. 

Arbitrate de o asistentă ce a atras privirile celor din tribune, dar și a celor din teren, cele două nu au mai reușit să modifice tabela de marcaj în ultima jumătate de oră, astfel că, după un meci echilibrat, Academia Rapid și FCM Bacău au încheiat la egalitate, 2-2.

La AS Rapid au jucat Ciuculescu (46′ Petrișor) – Boian (46′ I. Voicu), A. Iacob, F. Sandu (46′ D. Bratu), M. Stancu (46′ Lădaru) – Dovleac (46′ Olariu), Maftei (46′ Pîrvu), Bordei (46′ Duriță), Goge (46′ Iova, 77′ A. Dumitrescu) – A. Nițu (46′ D. Niculae), Vlada (46′ Bărbălău).

Pentru rapidiști urmează plecarea în cantonamentul din Antalya, de miercuri, unde vor disputa patru partide de verificare, iar după întoarcerea din Turcia, pe 24 februarie, se vor deplasa la Constanța, pentru un nou meci de tradiție, cu SSC Farul Constanța.

3 Responses

  1. virgil

    Buna ziua, de ce nu actualizati clasamentul, inteleg ca am fost depunctati!In al doilea rand cand aveti de gand sa lamuriti situatia juridica si sportiva, nimeni nu spune absolut nimic concret, doar ca va fi bine si la vara cald, chiar nu va dati seama ca nu este normal cum procedati, iar pe noi suporterii ne deranjeaza foarte mult aceasta situatie ambigua?

  2. Pingback : Academia Rapid Bucuresti – Oficial » ASTĂZI, ACADEMIA RAPID vs DNIPRO

Leave a Reply