Centrul de Performanță Rapid București a pornit la drum ca o anticameră a primei echipe, un loc în care se șlefuiesc tinerele talente ce vor ține steagul alb-vișiniu sus la formația mare, însă nu este un loc destinat numai jucătorilor.
Pe lângă Alex Tătaru, Matei Babaua, Alex Catrici, Ștefan Lefter, Alex Achiriloaei, Cristi Ignat, Adrian Nițu, Nichifor Georgescu sau Ștefan Pănoiu, jucători ce au făcut deja un mic pas spre seniorii Rapidului, Centrul de Performanță a pregătit oameni și pe alte posturi.
Ștefan Grigorie și-a făcut ucenicia cu mare succes la formația U19, dar și la echipa a doua, unde a avut performanțe foarte bune, iar acest lucru i-a adus promovarea, inițial ca “secund” al lui Daniel Pancu, pentru ca acum să facă parte din echipa lui Dan Alexa.
Iulian Ichim este un tânăr preparator fizic ce a venit la Centrul de Performanță Rapid după ce a cochetat cu Federația Română de Fotbal, iar după un an în care s-a ocupat de tinerii rapidiști, a făcut pasul către prima echipă. Aici, a colaborat inițial cu Dani de Castro, ocupându-se de partea de recuperare, iar după plecarea spaniolului a devenit preparatorul fizic al Rapidului, având parte de încrederea lui Dan Alexa și a conducerii giuleștene.
Dan Borcea s-a alăturat familiei rapidiste în toamna anului trecut, după ce a fost kinetoterapeut la echipa de rugby a lui CSM București, dar și la Federația Română de Rugby. Masterand la UNEFS, Dan s-a ocupat în prima parte a sezonului de tinerii jucători de la Centrul de Performanță, iar începând din această lună va face parte din staff-ul tehnic al lui unui alt Dan, Alexa.
Ruxandra Brănaș este medic rezident la Institutul Național de Medicină Sportivă și se ocupă de partea medicală a Centrului de Performanță, sosind la Rapid la recomandarea lui Virgiliu Hudici, doctorul primei echipe. În această perioadă, pe durata cantonamentului, Ruxandra îl suplinește pe “Doki” și le asigură jucătorilor asistența medicală, fiind mereu la stadion pe durata antrenamentelor, dar și înaintea acestora, când le verifică temperatura giuleștenilor, în conformitate cu regulile impuse de Ministerul Tineretului și Sportului.
Așadar, Centrul de Performanță Rapid București, deși nu are nici măcar doi ani de când a luat viață, a devenit o rampă de lansare pentru prima echipă, atât pentru jucători, care deja au intrat mult mai atent în vederile lui Dan Alexa, cât și pentru staff-ul tehnic, ce este tânăr, competent și dornic de a pune umărul la succesul rapidist.