ȘUMUDICĂ: „SPER SĂ FIE UN NOU ÎNCEPUT”

octombrie 19, 2024

Marius Șumudică va încerca luni să obțină prima victorie pe teren propriu de la sosirea în Giulești. Acesta a vorbit la conferința de presă despre partida cu Farul, dar și despre altele.

„Referitor la pauza competițională, a fost cât de cât prielnică dacă mă refer la jucătorii care au rămas cu mine fiindcă am mai acumulat, am încercat să lucrăm din punct de vedere tactic și să le spun ceea ce îmi doresc de la jocul cu Farul. Sper ca acest meci să fie declicul de care avem nevoie și de acum încolo să facem rezultate pozitive și să urcăm în clasament. I-am văzut și pe ei montați. Sper ca până la ora jocului să înțeleagă ce îmi doresc de la ei și sper să fie un nou început pentru că avem nevoie de o victorie pe Giulești.

Arătăm destul de bine, după ce am văzut la antrenamente în ultima săptămână. Încerc să schimb jucătorii la cinci minute ca să nu se simtă marginalizați, să joace toți. Jucătorii care nu fac parte din primul XI sunt foarte importanți pentru mine. Îi ajută pe ceilalți să se ridice la un nivel bun. Perioada aceasta m-a ajutat, la fel și patronul. Acea discuție care a avut loc, eu o consider una benefică și rar mi-a fost dat să văd ca un patron să vorbească cu jucătorii și în engleză foarte fluent și în română.

Este un avantaj faptul că toți jucătorii pot evolua acum. Boupendza și N’Jie erau măcinați de această problemă. Sper ca luni să intre. Cu toate că așteptările sunt foarte mari de la cei doi, eu nu mă aștept că intră cei doi și vor face diferența. Eu mă bazez pe grup, pe ceea ce eu cred că încep să clădesc aici. Trebuie să avem identitate, să arătăm altfel.

Am văzut la jucători acum ceva schimbat, o bucurie de a se antrena. Vin fericiți la antrenamente. Mă face încrezător acest lucru. Sunt mult mai concentrați, mai descătușați în antrenamente. Este o concurență acerbă. Fiecare va trebui să lupte ca să își mențină tricoul.

Trebuie să fac orice ca până la sfârșitul sezonului, Rapidul să facă ceva notabil, să facă mai mult decât a făcut în anii precedenți. Trebuie să fac mai mult decât au realizat colegii mei înainte. Îmi doresc ca jucătorii mei să greșească, dar după ce au făcut asta, să repare greșeala în foarte scurt timp. Dacă te ascunzi, nu poți să joci pe Giulești. Vreau ca jucătorii mei să ceară mingea, să o caute și să încercăm să dezvoltăm un joc plăcut ochiului. Vreau ca suporterii să vadă ceva, să plece fericiți de la stadion.

Sperăm să putem să-i facem față lui Denis Alibec. Am pregătit acest lucru. Farul este o echipă frumoasă. O echipă care joacă fotbal și care are același număr de puncte ca și noi. Cine-și va aloca cele trei puncte la acest joc, se va apropia de Play-Off. Sper că noi ne vom bucura la finalul acestei partide”, a declarat antrenorul de 53 de ani al Rapidului.

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top