BENJAMIN SIEGRIST, NOUL PORTAR AL RAPIDULUI

iulie 24, 2024

Rapid își întărește “poarta” prin transferul lui Benjamin Siegrist, un goalkeeper experimentat, venit de la Celtic Glasgow, campioana Scoției.

În vârstă de 32 de ani, elvețianul a semnat un contract valabil pe două sezoane, cu opțiune de prelungire pentru încă un an.

“Sunt foarte fericit și mândru să fiu aici. E un nou capitol important în cariera mea, la un club foarte mare de fotbal. Îmi plac provocările. Cred că se practică un fotbal bun aici, într-o ligă competitivă și sunt pregătit să dau tot ce am mai bun pentru Rapid. 

Suporterii sunt extraordinari și sper să trăim multe momente frumoase împreună! Abia aștept să lucrez cu Neil Lennon. Am evoluat doar împotriva lui, dar este un antrenor foarte mare, un nume uriaș în istoria lui Celtic”, a declarat Siegrist pentru fcrapid.ro.

“Benjamin este un portar cu multă experiență, în ultimele două sezoane a fost în lotul lui Celtic Glasgow, unde a fost concurent pe post cu Joe Hart.

Ne dorim să avem competiție pe toate compartimentele și îmi doresc ca niciun jucător să nu fie liniștit pentru postul său. Vreau sa creez un mediu competitiv, bazat pe concurență și merit”, a spus Daniel Sandu, director sportiv al Rapidului.

Siegrist a fost desemnat cel mai bun portar al Campionatului Mondial U17 din Nigeria (2009), Elveția fiind campioana acelui turneu final. De asemenea, a participat cu naționala Elveției la Jocurile Olimpice de la Londra (2012).

Junioratul și l-a făcut la echipa din localitatea natală, FC Therwil, la FC Basel și Aston Villa.

În 2013, a fost promovat la prima echipă a formației din Birmingham, fiind ulterior împrumutat la Burton Albion, Cambridge United, Solihull și Wycombe Wanderers.

În 2016, Benjamin a fost transferat definitiv la FC Vaduz, unde a evoluat timp de două sezoane.

A mers apoi la Dundee United, unde a jucat peste 120 de meciuri, reușind câteva performanțe remarcabile. În sezonul 2020/21, a fost portarul cu cele mai multe parade din Premiership, 131, fiind declarat și Jucătorul Anului la echipa scoțiană.

În 2022, Siegrist a fost transferat de Celtic Glasgow, pentru care a debutat într-un meci cu Ross County, din Cupa Ligii Scoției.

Goalkeeperul elvețian nu a reușit să joace foarte mult pentru Celtic, postul de portar al multiplei campioane fiind ocupat de legendarul Joe Hart, ales de patru ori drept cel mai bun portar din Premier League.

CARTE DE VIZITĂ

  • Nume: Benjamin Kevin Siegrist
  • Data nașterii: 31.01.1992 (Therwil)
  • Poziție: portar
  • Înălțime: 1,96 m
  • Cota transfermarkt: 500.000 euro

 

Distribuie:
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Email

#împreunăspre100

Ultimele știri

Scroll to Top