INTERVIU CU HELDER, UNUL DINTRE EROII RAPIDULUI DIN MECIUL CU STEAUA

Helder Maurilio da Silva Ferreira este unul dintre eroii Rapidului din victoria istorică, 5-1, cu Steaua, de pe 18 aprilie 2010. Brazilianul, venit de la Nancy, a închis tabela la acel meci, deși intrase pe teren de doar două minute. În prezent jucător în țara natală, Helder a oferit un interviu pentru academiarapid.ro, în care și-a adus aminte cu mare bucurie de Rapid.

Salut, Helder! Ce mai faci?

Vă salut! Încă joc fotbal, la Joinville (n.r. liga a treia braziliană), o echipă bună, ce plătește pentru multele probleme avute în ultimii ani. În 2015 și 2016, am fost votat cel mai bun fundaș dreapta din toată regiunea, un lucru foarte bun pentru mine.

Mai urmărești Rapidul?

Întotdeauna urmăresc Rapidul, una dintre echipele cu care mă identific cel mai mult.

Știi că am avut și noi probleme, clubul a dat faliment și a luat-o de la capăt, din liga a patra…

Sunt foarte trist din cauza acestei situații, însă sunt sigur că vor reveni zilele de glorie.

Ce mai ții minte din acel Rapid – Steaua, 5-1?

Îmi amintesc că am început pe bancă, dar am intrat în repriza secundă și la singurul șut al meu am și marcat. A fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea, mai ales că anumiți oameni nu m-au dorit la Rapid.

Mai păstrezi legătura cu cineva de la Rapid?

Mai am câțiva prieteni, dar nu am ținut contactul foarte mult. Cu Daniel Niculae vorbesc mai mult, pentru că am evoluat împreună și la Nancy, dar cu mulți păstrez legătura doar pe Facebook.

Spune-mi, te rog, o poveste amuzantă din perioada petrecută la Rapid.

Am venit o dată cu tramvaiul la stadion și fiind pe stradă am fost confundat cu Cesinha. Am stat 30 de minute făcând poze și semnând autografe dându-mă Cesinha 🙂 Sunt multe amintiri frumoase, dar doar asta îmi vine acum în cap.

Ce ți-a plăcut cel mai mult la România?

Cultura, pentru că nu știam nimic despre România, mâncarea, foarte diferită de cea din Brazilia… De asemenea, oamenii, fiindcă atunci când mergi într-o țară străină te simți singur, prietenii fiind departe, însă oamenii din România m-au primit foarte bine, și nici nu mi-a fost foarte greu să învăț limba română.

Dar ce nu ți-a plăcut în țara noastră?

Nu prea mi-a plăcut că era foarte frig, dar și faptul că unii oameni, puțini, nu erau obișnuiți cu persoanele de culoare.

Care au fost jucătorii români ce te-au impresionat cel mai mult de la Rapid?

Îmi plăcea să-i văd pe Ovidiu Herea și Ianis Zicu. Erau extraordinari.

Ce părere ai despre fanii Rapidului?

Cred că sunt cei mai pasionali fani pe care i-am văzut, iar faptul că nu și-au lăsat echipa, chiar și în actuala situație, este de lăudat.

Ai un mesaj pentru suporterii giuleșteni?

Sunt mulți fani rapidiști care nu m-au uitat și încă îmi trimit mesaje. Vreau să știe că există un brazilian, pe nume Helder, care este îndrăgostit de Rapid și sper ca echipa să revină cât mai curând în prima ligă, iar eu voi fi aici să-i susțin. Vă mulțumesc că nu m-ați uitat și ar fi o plăcere pentru mine  să reîmbrac vreodată tricoul Rapidului.

  • 28 de meciuri a jucat Helder pentru Rapid, înscriind două goluri, cu Steaua (5-1) și la Craiova (4-3), cu Universitatea
  • a terminat pe locul secund campionatul, cu Rapid, în sezonul 2009/2010
  • a jucat o finală de cupa Franței, cu Nancy, în 2009
  • a jucat la naționalele de juniori ale Braziliei
  • a jucat în carieră la Nancy, Rapid, Dinamo, Poli Timișoara, Internacional Porto Alegre, Ceara, Nautico, Juventude, America Mineiro, Goias și Joinville.

 

2 Responses

Leave a Reply