19 ANI FĂRĂ MARIO BUGEANU

În urmă cu 19 ani, pe data de 22 martie 1999, când rapidiștii se pregăteau să câștige cel de-al doilea titlu de campioni din istorie, o tragedie fără margini lovea toata suflarea alb-vișinie.

Unul dintre copiii Giuleștiului, Mario Bugeanu, avea să sfârșească alături de prietena sa, Mirela, în garaj, intoxicați cu monoxidul de carbon emanat de țeava de eșapament a mașinii în care se aflau. Avea numai 24 de ani și un întreg viitor înainte, însă destinul a ales să-l ia de lângă noi.

Mario a fost junior la Rapid, unde a fost coleg cu Mihai Iosif, iar la echipa mare a debutat pe 28 septembrie 1996, într-o victorie, la Constanța, 1-0, cu Farul.

În prima ligă, pentru Rapid, a jucat 27 de jocuri, înscriind două goluri, unu la Galați (1-1, Oțelul) și un gol în victoria cu Foresta, 3-0, în 1998, când giuleștenii au pierdut titlul în ultima etapă. Bugeanu a marcat și două goluri în Europa, în victoria, 4-2, cu Odra Wodzislaw, din Cupa Intertoto, în 1997. A jucat în tricoul alb-vișiniu până în 1999, când a fost împrumutat de către Mircea Lucescu la Gloria Bistrița.

Bugeanu a fost înmormântat la cimitirul Giulești II, iar din sicriul purtat pe umeri de Șumudică, Bolohan, Măldărășanu, Stanciu, Mutică și Bratu nu au lipsit fularul și tricoul clubului ce l-a crescut și pe care l-a iubit, Rapid.

 

Bugeanu, în tricoul Rapidului

 

Bugeanu, jos, alături de Mihai Iosif, stânga sus, la echipa de juniori

 

Bugeanu, alături de colegii săi, Pancu, Nanu, Lupu, Iencsi, Bundea, Constantinovici, Zanfir și Mohora.

 

foto: prosport

Familia lui Mario, la 10 ani dupa decesul acestuia

 

Leave a Reply