Începând de astăzi, vom încerca să răspundem săptămânal unor serii de întrebări pe care suporterii rapidiști le adresează conducerii prin intermediul paginii de Facebook – Peluza Nord – Rapid Bucuresti.
Astfel, răspunsurile la cele 10 întrebări selectate în această săptămână sunt următoarele:
1. Dacă Angelescu deține 40% din acțiunile clubului, cine deține restul de 60%?
La momentul actual componența acționariatului este următoarea: 40% acțiuni – Victor Angelescu, 30% acțiuni –
Academia Rapid, 30% acțiuni – Ovidiu Burcă.
Academia Rapid este cea care reprezintă centrul de copii și juniori ai Rapidului.
Pentru cele 30% din acțiuni deținute de către Ovidiu Burcă sunt discuții în scopul de a fi preluate de către Primăria Sectorului 1.
2. Când va rămâne doar un singur Rapid, iar celelalte 2 entități vor dispărea?
Atunci când reglementările, din Registrul Comerțului, de lichidare a SC Fotbal Club Rapid S.A. vor ajunge la final, vom putea susține toate demersurile legale pentru ca tot ceea ce are legătură cu marca Rapid București să nu mai poată fi folosit sub nici o formă de către alte entități.
3. De ce nu se iau măsuri pentru deschiderea Fan-Shop-ului de la stadion măcar cu două ore înainte de meciuri și o oră după?
Magazinul de tip Fan-Shop, din incinta stadionului, este închis și sigilat în urma neînțelegerilor dintre societatea SC Fotbal Club Rapid S.A., aflată în faliment, și C.S. Rapid. Suntem în curs de achiziționare și deschidere a unui fan-shop de tip mobil, care să fie amplasat într-o primă fază în apropierea stadionului Giulești, până la momentul demarării procesului de reconstrucție a arenei. Magazinul destinat fanilor va fi deschis și în zilele de
meci, atât înainte, cât și după finalul acestuia.
4. De ce nu suntem FC RAPID BUCUREȘTI, ci FC RAPID 1923? Este o altă amânare și acoperire a adevărului pentru suporteri? Echipa intrată în faliment era FC RAPID BUCUREȘTI, dacă avem totul cumpărat și suntem cei ce duc spiritul mai departe, de ce FC Rapid 1923?
Nu este nici o problemă să folosim exclusiv numele FC Rapid București. Am considerat la un moment dat că Rapid 1923 aduce acel parfum interbelic și boem datorită alăturării anului nașterii brandului Rapid. În opinia noastră 1923 reprezintă un important diferențiator și un element de unicitate cu care toți rapidiștii ne mândrim.
Putem iniția un sondaj între suporteri pentru a alege: FC Rapid București sau FC Rapid 1923.
5. Nu se poate face ceva pentru transmiterea meciurilor din deplasare de către club? Sunt mulți rapidiști care nu pot ajunge și își doresc enorm să își vadă Rapidul.
Transmiterea online a meciurilor din deplasare a reprezentat o problemă prioritară pe care am rezolvat-o. Pentru a putea transmite live trebuie să obținem de fiecare dată acceptul gazdelor, acestea având obligația să anunțe FRF, iar noi să venim cu logistica necesară. Începând cu primul meci din deplasare vom transmite întâlnirea, cel mai probabil pe pagina oficială de Facebook a clubului.
6. Concret, de ce s-a retras Daniel Niculae? Ce l-a deranjat atât de tare?
Decizia de a se retrage i-a aparținut în totalitate strict lui Daniel Niculae. Este o decizie pe care i-am respectat-o, deși l-am dorit permanent alături de noi. Ca și club însă, nu putem oferi un răspuns în numele lui Daniel Niculae.
7. Veți face vreun demers pentru ca stadionul să aibă mai mult de 14.000 de locuri? Se mai construiește altul? De ce nu faceți demersurile necesare pentru urgentarea lucrărilor?
Reconstrucția stadionului reprezintă un proiect aprobat de către Fondul Național de Investiții pe care FC Rapid București nu îl poate influența. Stadionul aparține și va aparține și în viitor de Ministerul Transporturilor, iar noi vom plăti chirie către C.S. Rapid pentru meciuri și antrenamente.
8. De ce nu ați anunțat plecarea lui Nae Stanciu?
Nicolae Stanciu a fost, este și va rămâne un simbol al Rapidului, dar nu a deținut nici o funcție oficială în cadrul
clubului. Au existat discuții în legătură cu cooptarea sa, însă viziunile au fost diferite și nu s-a ajuns la un numitor comun.
9. Care sunt șansele să jucăm în Regie după începerea lucrărilor la Stadionul Giulești?
Stadionul din Regie reprezintă prima opțiune pentru disputarea meciurilor Rapidului din postura de gazdă, după ce
arena din Giulești va intra în reconstrucție. Acest stadion a fost ales în primul rând datorită vecinătății cu cartierele Giulești și Crângași, leagăne ale istoriei rapidiste. Discuțiile vor fi aprofundate și finalizate în momentul în care se va ști cu exactitate data în care stadionul Giulești nu va mai fi utilizabil.
10. Având în vedere că partea stângă pare „veriga slabă”, iar Lădaru joacă mijlocaș, de ce nu a fost păstrat Mihai Stancu la echipă?
Strategia de alcătuire a lotului pentru abordarea sezonului din Liga a III-a a fost influențată de regulamentul care obligă la folosirea a cel puțin 3 juniori pe tot parcursul meciurilor. Această regulă duce la cooptarea a cel puțin 6 juniori în lot. După campionatul petrecut în Liga a IV-a, staff-ul tehnic al echipei a trebuit să asigure un echilibru între jucătorii cu experiență și juniori. Astfel a fost luată decizia ca postul de fundaș stânga să fie acoperit de către jucătorul Lădaru și de un junior, respectiv Demici.