TREI PUNCTE ȘI UN PAȘTE FERICIT

Academia Rapid și-a făcut un Paște fericit, după ce a obținut o victorie muncită, în fața unui adversar incomod, Comprest GIM.

Singura echipă în fața căruia rapidiștii nu marcaseră până acum și-a vândut scump pielea pe Giulești, ajutată și de faptul că a jucat aproape o repriză cu un om în plus.

Începutul jocului nu a fost unul foarte bun, giuleștenii găsindu-și mai greu cadența, însă în minutul 28, Cătălin Bărbălău, revenit printre titulari după ceva vreme, a deschis scorul și a adus liniștea printre cei aproximativ 1000 de suporteri prezenți în tribune.

Cu patru minute înainte de pauză, Alex Burlacu a finalizat cu un șut perfect, în vinclu, o fază plecată de la Mihai Stancu, fundașul stânga ce nu a reușit să termine repriza în teren, acesta fiind eliminat în ultimul minut, atunci când a faultat un adversar, la limita careului, din postura de ultim apărator, iar arbitrul i-a arătat cartonașul roșu direct.

Rapidul a intrat la cabine cu avantaj de două goluri, Fane Ciuculescu apărând penalty-ul acordat. Portarul nostru este la cea de-a doua lovitură de la 11 metri parată, după cea din amicalul cu FC Argeș.

Fără un jucător, giuleștenii au fost mai precauți în repriza secundă, încercând să lovească pe contraatac, ceea ce s-a și întâmplat, în minutul 78, atunci când golgeterul din retur al Rapidului, Marian Vlada, a punctat cu un șut puternic din partea dreaptă.

Academia Rapid a învins, cu 3-0, și rămâne lider, cu două puncte în fața Stelei, după ce și echipa armatei a învins, greu, 1-0, cu AS Tricolor.

Constantin Schumacher a folosit echipa Ciuculescu – Boian (76′ Dovleac), Iacob, Maftei, Stancu – Olariu (63′ I. Voicu), Duriță, D. Niculae, Burlacu (46′ Lădaru) – Bărbălău (46′ Goge), Vlada.

Pentru giuleșteni urmează un meci ce pare la îndemână, marți, de la ora 19:30, cu ACS Victoria, tot pe Giulești, partidă contând pentru etapa a 19-a, amânată din cauza zăpezii.

foto: Alex Paraschiv

Leave a Reply