DANIEL PANCU, LEGENDĂ PESTE TOT

Daniel Pancu este poate jucătorul cu cea mai mare notorietate din istoria Rapidului, însă este o adevărată legendă și în Turcia, la campioana Beșiktaș, acolo unde a jucat între 2002 și 2006.

Atacantului nostru i-au fost oferite patru pagini în ultima ediție a revistei oficiale a clubului Beșiktaș, turcii neuitându-l pe cel poreclit “Pantera din Kadikoy”, după un meci cu Fener, când a intrat în poartă și a apărat foarte bine, după ce portarul Oscar Cordoba fusese eliminat, iar toate schimbările fuseseră efectuate.

Cei de la Beșiktaș au avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului care are chiar o stea în muzeul clubului alb-negru.

Pancone le-a vorbit turcilor foarte frumos despre galeria Rapidului și anunță un meci de gală, în 2023!

Galeriile Rapidului și a lui Beșiktaș sunt foarte asemănătoare, ambele au cei mai pasionali fani din cele două țări. La centenarul Rapidului va fi jucat un meci amical între cele două echipe, pe Vodafone Arena”, a spus Daniel Pancu, în revista clubului Beșiktaș.

 

Legenda alb-vișinie a oferit un scurt interviu și pentru site-ul academiarapid.ro, despre dragostea pe care turcii i-o poartă.

Ce înseamnă pentru tine toată dragostea asta primită din partea turcilor?

E recunoștință, ei au cultura asta și nu uită, suporterii lui Beșiktaș sunt la fel ca cei ai Rapidului. Am trăit momente foarte frumoase acolo, am făcut și performanță acolo, am trăit momente foarte bune, cred că a fost maximul carierei mele, iar la ei sunt lucruri normale, să nu-și uite fostele glorii. Sunt convins că ceea ce se întâmplă acum cu mine se va întâmpla și peste 30-40 de ani, când voi veni în Turcia.

Cum te simți când te oprește lumea pe stradă?

Unii oamenii chiar plâng pe stradă, când mă văd și când îmi cer să facă poze cu mine. Mi-e și rușine uneori, că nici nu știu cum să reacționez. Nu este decât o recunoaștere a valorii și a faptului că am jucat fotbal. Pe lângă valoare tehnică, tactică, pe care o are un jucător, pentru a juca la Beșiktaș, contează foarte mult factorul uman și cred că asta au apreciat foarte mult la mine.

Cum se aseamănă Rapidul cu Beșiktașul?

Beșiktaș a fost și este considerată cea de-a treia treia echipă, era în spatele lui Galatasaray și Fener, dar acum, după aceste două titluri consecutive, cred că numărul suporterilor a crescut. Asta simt în Turcia, că sunt mult mai mulți suporteri care simpatizează cu Beșiktaș.

Pe unde a fost, Pancone a lăsat ceva important în urmă, chiar și în “înghețata” Rusie este primit cu multă căldură. Prezent la un meci amical din Antalya al echipei Ahmat Groznyi, fosta Terek, unde a jucat un sezon, Daniel Pancu a fost îmbrățișat și s-a întreținut minute bune cu foștii coechipieri și angajați ai clubului din Cecenia.

  • 16 goluri a marcat Daniel Pancu pentru Beșiktaș, în 80 de meciuri de campionat
  • 101 goluri a înscris pentru Rapid
  • a jucat în carieră la: Poli Iași, Rapid, Cesena, Beșiktaș, Bursaspor, Terek Groznyi, ȚSKA Sofia, FC Vaslui și FC Voluntari.
  • Are două titluri de campion, unul cu Rapid (1999) și unul cu Beșiktaș (2003), trei cupe ale României (1998, 2002 și 2006), două supercupe ale României (1999, 2002), o cupă a Turciei (2006)
  • a marcat 9 goluri, în 26 de meciuri, pentru naționala României
  • aproximativ 1.000.000 de tricouri cu “Kadıköy Panteri” s-au vândut după meciul Fener – Beșiktaș (3-4)

Marele regret al lui Pancone este acela că nu a ajuns sub comanda lui Jose Mourinho, antrenorul portughez dorindu-l pe atacantul român în două rânduri, când era la Porto, dar și când a ajuns pe banca marelui Chelsea, însă negocierile nu s-au concretizat.

În sezonul 2003/2004, Pancu a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Beșiktaș, în grupele Ligii Campionilor, acolo unde a înscris în meciurile cu Lazio și Sparta Praga, și a făcut spectacol pe Stamford Bridge, în victoria, 2-0, cu Chelsea.

Vezi imagini de la meciul de poveste cu Fener:

Leave a Reply